Kategorier
Lea Träning

Äntligen 21 augusti

Eftersom vädret är varmt så blev det en tidig morgon men har man väntat ett halvår så får det gå.

Vi såg ganska tidigt legor och vad jag bedömde färska spår efter älg och visst fick Lea tag på ko och kalv, det blev nog tidernas kortaste drev men tillräckligt för att göra husse nöjd.

Sen blev det svampsök en stund och visst fanns det svamp men få var värda att plocka.

På vägen hem blev Lea plötsligt lycklig och drog iväg på rådjursdrev (troligen), drevet var helt OK med tanke på att det nu började bli varmt och det enda vatten hon fick var det jag hällde i henne.

Sen fick hon avsluta med ett bad i Gla innan vi åkte hem och tog igen lite förlorad sömn.

Tyvärr lyckades vi inte få några kort på Lea idag, hon var på tok för ivrig för att bli annat än en suddigt blurp.

Kategorier
Jakt

Bilder från årets älgjakt

I väntan på släpp
I väntan på släpp
Lennart rapporterar att jag gjort mitt jobb
Lennart rapporterar att jag gjort mitt jobb
Denna stötte jag till "husse"
Denna stötte jag till "husse"

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Kategorier
Träning

21:e augusti

Nu var den äntligen här, dagen med stort S.
Släppte Lea på ”storskogen” och hon fick sig en riktigt bra genomkörare. Finns ju inget annat sätt att jaktträna än att kuta i skogen, visst lite motion kan man få hemma men springa lös och hoppa, klättra, spåra, skälla, driva och allt det där som det förväntas av en jakt hund kan man knappast få kopplad till husse.
Det blev drev/stöt av minst tre älgar, de första (ko och kalv, kanske fler) snubblade vi i sort sett över på brännaberga och sen avslutades dagen med en tur ner till långvika med ett ensamt vuxet djur.

Men nu får det bli något konditionspass och kanske ett eftersöksspår på kvällarna innan nästa släpp till helgen när husse är ledig igen.

Kategorier
Jakt

Utlovade älgjaktsbilder

Bättre sent än aldrig

Lea och älgkalven
Lea och älgkalven
Lea och älgtjuren
Lea och älgtjuren
Hallå är det någon hemma?
Hallå är det någon hemma?
Kategorier
Jakt

Rådjursjakt

Idag var vi och jagade rådjur. Lea var riktigt laddad och studsade som en hare hela morgonen. Innan vi började pratade vi lite om vart passkyttarna skulle placeras, som vanligt med facit i hand så lämnade vi fel pass öppet. Vi han inte gå långt innan Lea startade första drevet, strax där efter så small det. Det visade sig vara en ”stänkare” för Lea drev vidare några minuter innan hon avbröt, gick tillbaka och bytte spår för att sen få rycka lite ragg.

Kategorier
Jakt

Älgjakten 2010

Måndag

Efter mycket möda fick vi en kalv. Denna hade Lea ”spårat” en bra bit innan skottet kom. Det var Kjell som förvaltade tillfället utmärkt. Det är roligt att Lea var dem på spåret även om det inte var drev.

Tisdag

Idag var det mycket upp och ner, hade ett par drev på framkanten som jag inte bekräftat vad det var men troligen älg (vi har inte många rådjur kvar här i rovdjursmarkerna). Ett drev mitt på skogen var dock så nära att jag var beredd, det knakade och plaskade precis utanför synhåll. Fick gå efter och motivera Lea att driva lite längre.

Onsdag

Jakt i Hönacka och Byskogen, inga älgar i pass denna dag heller. Nu börjar Lea bli rejält sliten så i morgon får hon vila.

Torsdag

Lång dag i skogen, hade eftersök på markerna så vi satt kvar till det mörknade.

Fredag

Satt på pass även denna dag så Lea fick vårda sin ömma kropp. Hade några älgar i skogen (en observation) men mer var det inte. Grannlagen har redan tagit helgen och vi avslutade vid två tiden för att göra det samma. I morgon ska vi stycka kalv.

Bilder kommer senare för jag åkte från kabeln till kameran, sorry.