Kategorier
Okategoriserade

Jag växer å växer

Det blir allt mer och mer Wachtel av mig och husse har så smått börjat visa mig några av vuxenlivets nöjen.

Vi har tre rådjur som besöker oss regelbundet, oftast träffar vi på dem när vi går promenader och då spårar vi lite. Är lite otäckt i början men med lite uppmuntran blir det snabbt intressant. Idag på morgonen blev det dock närkontakt på gräsmattan. Vet inte vem som blev mest chockad Axa eller råbocken. Efter ett varv runt husses ben tog Axa sats och rusade efter, bocken som hade stannat för att se efter vad som hänt skällde när han stack och det ljudet verkligen skrämde Axa. Så medans Axa var en sväng in i hallen gick jag till baksidan av tomten. Det dröjde inte många sekunder innan Axa kom som ett skott ur dörren och fram till staketet där vi fick stå och lyssna på bockens skall. Chocken från att han kunde skälla var borta och nu var det bara roligt. Tyvärr är väl inte kaxiga parkrådjur på hemmaplan det bästa att börja med men nu blev det som det blev.

Vi har även provat blodspår och det var en skrämmande doft mitt i den trevliga skogspromenaden. Vi hade lagt ett spår på 20 meter med rikligt med blod som.korsade sen väg där vi kom och gick. Axa stannade till när hon kom fram, ryggade lite och tittade på husse. Jag visade ner henne i spåret och hon nosade. Ganska snabbt kom intresset av att följa spåret, hon provade åt bägge hållen flera gånger och jag vet inte om hon valde rätt för att det helt enkelt inte fortsatte åt andra hållet. Spårning gick sen mycket bra för att vara första gången, hon ringade mycket, stannade och luktade i spåret men letade sig sakta framåt. 

Axa har även fått börja bli med mig lite till jobbet så hon får träna på att vara i olika miljöer. Hon har lite svårt att lugna ner sig när det kommer kunder men det blir bättre.

Axa jobbar
Axa jobbar

Själv tycker dock Axa bäst om när hon får hjälpa till med trädgårdsarbetet, gräva, krafsa löv eller släpa kvistar, allt är otroligt roligt. Framförallt så brukar katterna titta på och då kan man få chansen att motionera dem lite oxå.

Gräver om i planteringslådan
Gräver om i planteringslådan

I morgon ska vi åka på studiebesök på ett jaktprov. Ska bli intressant att uppdatera sig lite och Hugo var ju inte med förra gången så för honom kommer det att vara nyttigt. Hugo som precis har tagit jägarexamen kommer ju att vara mycket mer delaktig i uppfostran och injagning av Axa. Men det som ska bli roligast är nog att Axa ska få träffa flera av sina ”barndomsvänner”.  Misstänker att det snart kommer ett nytt inlägg med en massa bilder. 

Av Stefan

...ni som känner mig vet...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *