Kategorier
Okategoriserade

Jag växer å växer

Det blir allt mer och mer Wachtel av mig och husse har så smått börjat visa mig några av vuxenlivets nöjen.

Vi har tre rådjur som besöker oss regelbundet, oftast träffar vi på dem när vi går promenader och då spårar vi lite. Är lite otäckt i början men med lite uppmuntran blir det snabbt intressant. Idag på morgonen blev det dock närkontakt på gräsmattan. Vet inte vem som blev mest chockad Axa eller råbocken. Efter ett varv runt husses ben tog Axa sats och rusade efter, bocken som hade stannat för att se efter vad som hänt skällde när han stack och det ljudet verkligen skrämde Axa. Så medans Axa var en sväng in i hallen gick jag till baksidan av tomten. Det dröjde inte många sekunder innan Axa kom som ett skott ur dörren och fram till staketet där vi fick stå och lyssna på bockens skall. Chocken från att han kunde skälla var borta och nu var det bara roligt. Tyvärr är väl inte kaxiga parkrådjur på hemmaplan det bästa att börja med men nu blev det som det blev.

Vi har även provat blodspår och det var en skrämmande doft mitt i den trevliga skogspromenaden. Vi hade lagt ett spår på 20 meter med rikligt med blod som.korsade sen väg där vi kom och gick. Axa stannade till när hon kom fram, ryggade lite och tittade på husse. Jag visade ner henne i spåret och hon nosade. Ganska snabbt kom intresset av att följa spåret, hon provade åt bägge hållen flera gånger och jag vet inte om hon valde rätt för att det helt enkelt inte fortsatte åt andra hållet. Spårning gick sen mycket bra för att vara första gången, hon ringade mycket, stannade och luktade i spåret men letade sig sakta framåt. 

Axa har även fått börja bli med mig lite till jobbet så hon får träna på att vara i olika miljöer. Hon har lite svårt att lugna ner sig när det kommer kunder men det blir bättre.

Axa jobbar
Axa jobbar

Själv tycker dock Axa bäst om när hon får hjälpa till med trädgårdsarbetet, gräva, krafsa löv eller släpa kvistar, allt är otroligt roligt. Framförallt så brukar katterna titta på och då kan man få chansen att motionera dem lite oxå.

Gräver om i planteringslådan
Gräver om i planteringslådan

I morgon ska vi åka på studiebesök på ett jaktprov. Ska bli intressant att uppdatera sig lite och Hugo var ju inte med förra gången så för honom kommer det att vara nyttigt. Hugo som precis har tagit jägarexamen kommer ju att vara mycket mer delaktig i uppfostran och injagning av Axa. Men det som ska bli roligast är nog att Axa ska få träffa flera av sina ”barndomsvänner”.  Misstänker att det snart kommer ett nytt inlägg med en massa bilder. 

Kategorier
Okategoriserade

Träning

Så smått har vi börjat smyga igång med lite träning. Det är koppelträning, lite utflykter, bilåkning och träffa folk som står på schemat.

En liten specialare blev det dock idag när Axa blev med en sväng till pistolbanan där Säffle PK arrangerade tävling. De första smällarna var lite otäcka men ganska så snart glömde hon bort dem och visade sen inga tecken trots ibland ganska intensiv eldgivning med grova pistol och revolver.

Visst är gräset grönare på andra ställen
Visst är gräset grönare på andra ställen
Kategorier
Okategoriserade

Bilder från Axas första dagar hemma

Bäst att kontrollera bädden
Bäst att kontrollera bädden

 

Oj, nu blev jag trött
Oj, nu blev jag trött

 

Gränskontroll
Gränskontroll

 

Här tillbringar jag mycket tid
Här tillbringar jag mycket tid

 

Väntar på att katten ska komma hem
Väntar på att katten ska komma hem

 

Himmelriket fanns visst i en kökslåda
Himmelriket fanns visst i en kökslåda

 

Linslus
Linslus

 

Som valp kan man sova hur som helst
Som valp kan man sova hur som helst

 

Kategorier
Okategoriserade

Carl-Hermans sida om A-kullen

Klicka här för att komma till Carl-Hermans webbplats.

 

Kategorier
Okategoriserade

Äntligen hemma

Nu har vi varit och hämtat axa hos Linda och Carl-Hermans! Kul att se hon kände igen oss och tog kontakt.
Efter några goda tips från Linda packade vi in oss i bilen och körde hemåt, det var lite gnäll första 10 minuterna men sen somnade hon och sov i stort sett resten av resan.

Vad är du för prick?
Vad är du för prick?

Väl hemma möttes vi av två katter som saknat oss men som snart upptäckte att vi hade något intressant med oss hem. Axa är ibland lite förmycket så katterna hoppar undan men annars är största problemet att de inte får ha sin matservering på köksgolvet längre.

Lite skeptisk till den nya gräsmattan
Lite skeptisk till den nya gräsmattan

Det märktes att det hade varit en tuff dag för Axa för hon somnade ganska enkelt trots första natten utan mamma eller syskon. Visst många timmars sammanhängande sömn blev det inte men det hade ingen räknat med.

 

Kategorier
Okategoriserade

En första date

Nu har vi träffat Axa och de andra valparna och de stal våra hjärtan vid första blicken. 

Det blev några timmar med bus, nafsande och vilopausar. Vi pratade en hel del med Linda om tidigare erfarenheter och framtida förväntningar.

Nu räknar vi dagarna till nästa besök och framförallt till den dag Axa får komma hem till oss.

Kategorier
Okategoriserade

Födelsedag

Den 4 juni föddes Carl-Hermans A-kull. En av valparna är Axa, en riktig jaktmaskin (hoppas husse iaf).

Det är viktigt att vila så man orkar med livet.